"Delez" i zvanično preuzeo "Maksi"

Bez autora
Jul 27 2011

Belgijska "Delez grupa" i zvanično je postala vlasnik trgovinskog lanca "Delta Maksi". Delez je sada vlasnik oko 450 maloprodajnih objekata u Srbiji i regionu. Delez grupa od danas je zvanični vlasnik trgovinskog lanca Delta Maksi, za koji je platila 932,5 miliona evra, saopštila je ta grupa. Uz postojeće poslovanje u Grčkoj i Rumuniji, ovom transakcijom Delez grupa postaje jedan od vodećih maloprodajnih lanaca u jugoistočnoj Evropi. Ugovor o kupoprodaji Delta Maksi grupe predstavnici Deleza i Delta holdinga potpisali su 3. marta, a Komisija za zaštitu konkurencije je 13. jula dala dozvolu za preuzimanje. Komisija je tada saopštila da Delez kupovinom Delta Maksija neće narušiti konkurenciju u Srbiji. Preuzimanje Delta Maksija savršeno se uklapa u novi strateški plan te grupe čiji je cilj ubrzan i profitabilan rast prihoda.

"Delez" i zvanično preuzeo "Maksi"Belgijska "Delez grupa" i zvanično je postala vlasnik trgovinskog lanca "Delta Maksi". Delez je sada vlasnik oko 450 maloprodajnih objekata u Srbiji i regionu.

Delez grupa od danas je zvanični vlasnik trgovinskog lanca Delta Maksi, za koji je platila 932,5 miliona evra, saopštila je ta grupa.

Uz postojeće poslovanje u Grčkoj i Rumuniji, ovom transakcijom Delez grupa postaje jedan od vodećih maloprodajnih lanaca u jugoistočnoj Evropi.

Ugovor o kupoprodaji Delta Maksi grupe predstavnici Deleza i Delta holdinga potpisali su 3. marta, a Komisija za zaštitu konkurencije je 13. jula dala dozvolu za preuzimanje. Komisija je tada saopštila da Delez kupovinom Delta Maksija neće narušiti konkurenciju u Srbiji.

Generalni direktor Delez grupe Pjer-Olivije Beker izjavio je da se preuzimanje Delta Maksija savršeno uklapa u novi strateški plan te grupe čiji je cilj ubrzan i profitabilan rast prihoda.

"Kupovinom Delta maksija, u kombinaciji sa postojećim poslovanjem u Rumuniji i Grčkoj, Delez grupa postaje jedan od vodećih igrača u regionu. Spremni smo za rast našeg poslovanja u ovom perspektivnom delu Evrope", rekao je Beker.

Generalni direktor Delez grupe za jugoistočnu Evropu Kostas Makjeras istakao je da će Delez nastaviti da razvija snagu Delta Maksija na lokalnom tržištu i osnažuje odnose sa lokalnm dobavljačima.

Delez grupa je kupila 100 odsto kompanije Delta Maksi grupa, koja u svom vlasništvu ima oko 450 maloprodajnih objekata u Srbiji, Bugarskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Albaniji.

Sticanjem kontrole nad Delta Maksijem, Delez stiče i indirektnu kontrolu nad firmama C market, Pekabeta, Primer C, TP Srbija, Zvezdara, Bel investment properti i TP Sitadel.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik